ایرانیان جهان

آخرين مطالب

اگر کشور در نبود ترامپ در لیست سیاه FATF قرار نداشت خیلی از آسیب‌ها کمتر می‌شد| بخش عمده‌ای از مبادلات اقتصادی ایران با دلال‌ها صورت می‌گیرد اخبار ایران

اگر کشور در نبود ترامپ در لیست سیاه FATF قرار نداشت خیلی از آسیب‌ها کمتر می‌شد| بخش عمده‌ای از مبادلات اقتصادی ایران با دلال‌ها صورت می‌گیرد
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - حشمت الله فلاحت پیشه، رئیس اسبق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در گفتگو با خبرنگار سیاسی منیبان درباره چرایی ادامه مخالفت با تصویب FATF گفت: 4 دغدغه مهم در زمان ریاست بنده در کمیسیون امنیت ملی درباره کنوانسیون‌های مرتبط با FATF از طرف مخالفان مطرح می‌شد که عمدتا هم دلسوزانه و دغدغه‌های واردی بود.
او تصریح کرد: ایران هم مثل 50 کشور دنیا که عمدتا با تعیین حق شرط‌هایی به این کنوانسیون‌ها پیوسته‌اند حق شرط‌های قوی و محکمی را برای رفع 4 دغدغه عمده مخالفان تعیین کرده بود.
رئیس اسبق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: FATF فیفای بانک‌ها است و برای مقابله با پولشویی و شفافیت تراکنش‌های مالی و بانکی راهکارهای ویژه‌ای را توصیه می‌کند و طبیعتا اولین دغدغه مخالفان FATF مقابله با تحریم‌ها بود. مخالفین معتقد بودند چون ایران در شرایط تحریم است، شفاف کردن تراکنش‌ها مانع دور زدن تحریم‌ها می‌شود.
فلاحت پیشه یادآور شد: شرط دوم مربوط به گروه‌های مقاومت بود که می‌گفتند اگر روزی برخی از گروه‌هایی که ایران تحت عنوان گروه‌های مقاومت مطرح می‌کند در لیست سیاه قرار بگیرند ایران نمی‌تواند کمک کند و در اینجا این حق شرط آورده شد که ایران درباره گروه‌های تروریستی لیستی را می‌پذیرد که توسط شورای عالی امنیت ملی ایران تایید شود.
او اضافه کرد: دغدغه سوم مخالفان FATF، مربوط به تراکنش‌هایی بود که ممکن بود اظهار آن‌ها منجر به آفت امنیتی برای کشور شود که در این مورد هم این حق شرط آورده شد که دولت حق ندارد تراکنش‌هایی که موجب آسیب به امنیت کشور می‌شود را اظهار کند.
رئیس اسبق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خاطرنشان کرد: مضمون حق شرط آخر به نظر من خیلی مهمتر بود و شب آخر قبل از طرح در صحن علنی مجلس اضافه شد، این بود که اگر در FATF با شروط ایران موافقت نشود دولت حق عضویت در FATF را ندارد دلیلش این بود که یک سری از دوستان دغدغه داشتند که ممکن است شروط ایران را نپذیرند. در ماده 6 (CFT) به ویژه که ماده مقابله با تامین مالی جرائم گروه‌های تروریستی است، اینگونه آمده که دولت‌ها نمی‌توانند شروطی را بگذارند که با روح این کنوانسیون مخالف باشد.
فلاحت پیشه تاکید کرد: برخی از دوستان معتقد بودند که ممکن است شروط ایران را نپذیرند، ما هم برای رفع این دغدغه یک حق شرط آخری را گذاشتیم که اگر ماده 6 مانع پذیرش شروط ایران شود، دولت حق ندارد عضو FATF شود و کل دغدغه‌ها در قالب این حق شرط‌ها برطرف شد.
او خاطرنشان کرد: 50 کشور دنیا با تعیین حق شرط عضو FATF شده‌اند و در نهایت موارد مطرح شده در FATF در کمیسیون و در صحن علنی مجلس رأی آورد. در کمیسیون بنده همه رؤسای بانک‌های دولتی و خصوصی را دعوت کردم و بلا استثناء همه مدیران عامل بانک‌ها که صحبت کردند، سیاهه‌ای از آسیب‌هایی که قرار گرفتن در لیست‌های سیاه و خاکستری که FATF برای کشور به وجود می‌آورد را برای نمایندگان قرائت کردند و به همین دلیل رأی آورد اما متاسفانه باز هم در مجمع تشخیص نتیجه نگرفت و بر خلاف قانون بررسی نشد. 
رئیس اسبق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یادآور شد: این حرف که من گفتم "برخی از مسئولان زمانی توپ را می‌گیرند که در آفساید قرار دارند" اشاره به برخی اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام بود. در طول 4 سالی که فشار حداکثری ترامپ حضور نداشت اگر کشور در لیست سیاه FATF قرار نداشت خیلی از آسیب‌ها کمتر می‌شد.
فلاحت پیشه تصریح کرد: شاهد بودیم رئیس مجلس یک اعتراف دیر هنگام را صورت داد مبنی بر اینکه بخاطر نپیوستن به FATF و وجود تحریم‌ها 30 درصد از ارزش پول ملی ایران از بین می‌رود. بخش عمده‌ای از مبادلات اقتصادی ایران با دلال‌ها صورت می‌گیرد و این موضوع هزینه‌های دلالی و واسطه‌گری را به کشور تحمیل کرده و معضلی است که بخاطر تاخیر در تصمیم‌گیری به وجود آمد.
او تاکید کرد: امیدوارم مجمع تشخیص مصلحت نظام به صورت فنی و در راستای منافع ملی موضوع FATF را بررسی کند.
رئیس اسبق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار کرد: به شخصه معتقدم با آن حق شرط‌های قوی که پیش از این تعیین شده بود عملا جایی برای دغدغه باقی نمی‌ماند و به عبارتی با صیانتی‌ترین حق‌شرط‌ها، ایران می‌توانست به کنوانسیون‌های FATF ملحق شود ولی متاسفانه انجام نشد.
فلاحت پیشه در پاسخ به اینکه چرا عده‌ای همچنان با تصویب FATF مخالفت می‌کنند، اضافه کرد: ما از این موضوع نباید بگذریم که کماکان کاسبان تحریم‌ها بیشترین بهره را از قرار گرفتن ایران در لیست‌های سیاه تحریمی می‌برند و باید منافع ملت را از منافع کاسبان تحریم جدا کرد و با حق شرط‌های قوی در صدد رفع مشکلات و دغدغه‌های کشور بود.
او تصریح کرد: در حال حاضر مسیر یک مقدار دشوارتر از گذشته شده و حتی اگر همین الان هم به FATF بپوندیم، 4 سال ضررهای مالی و بانکی کشور با پیوستن دیر هنگام به FATF جبران نخواهد شد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1330110/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آشنایی با تاریخ ارز اروپا

کمک سخاوتمندانه اروپا به سوریه

ساعت مسابقات بازی های جام ملت‌های آسیا

پایان اعتکاف در جنوب افغانستان + فیلم

قیمت جهانی نفت امروز 1403/10/29

اولین واکنش ایلان ماسک به ماجرای تماس با مقامات ایران + عکس

عبدالعلی‌زاده مطرح کرد؛آمریکا می‌تواند در ایران سرمایه‌گذاری کند

تحلیل کارشناسان صهیونیست از روابط آذربایجان و اسرائیل

سیزدهمین همایش «غزه؛ نماد مقاومت» برگزار شد/ الحیدری:جنگ غزه تا نابودی کامل رژیم صهیونیستی ادامه خواهد داشت

توافقات محرمانه میان نیروهای آمریکایی و عناصر داعش در سوریه

بسکتبالیست ایرانی در آمریکا پیروز شد

اعتراف کارمند پیشین سازمان سیا/ مسئول انتشار برنامه حمله تل آویو به ایران بود

آتش بس غزه به معنای شکست راهبردهای آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه است

توافق با روسیه مانع بهبود روابط ایران و غرب نیست/ پوتین ایران را فدای آمریکا نمی‌کند

روزهای پایانی دولت کنونی آمریکا؛ 6 اشتباه بزرگی که بایدن مرتکب شد

خبر مهم دولت پزشکیان درباره مذاکره مستقیم با امریکا و انجام توافق جدید

ابوشریف: عمر رژیم صهیونیستی کوتاه است

فائزه هاشمی: طوری چیدند که پزشکیان برنده شود

ماجرای حراج سکه‌های تاریخی ایران در آمریکا

کتاهش 50 سنتی قیمت نفت

تا تضمین معتبری ندهند نباید وارد تاریکخانه FATF شد

سرمقاله جوان/ شکست جنگ جهانی علیه غزه

تبدیل اعتکاف به میتینگ سیاسی

معاهده‌ای برای دوران ترامپ

یون سرانجام در دادگاه حاضر شد

منهدم کردن یک خودروی نظامی اشغالگران اسرائیلی در غزه

حماس: اشغالگران را مجبور به توقف جنگ و عقب نشینی کردیم

سکوت تعزیرات در برابر واردات انبوه آیفون‌های رفرش

نوسان قیمت برنج ایرانی به 50 درصد رسید

3 مستند، 3 نگاه/ از تاریخ دفاع مقدس جنگ ایران و عراق تا قهرمانی یوزپلنگ‌های ایرانی

جشن «پدران آسمانی» با حضور مهندس اوحدی و نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

نامه مهم ربیعی به رییس جمهور: ما به اصلاحات سخت اقتصادی نیاز داریم

محمدجعفر قائم پناه: دولت مصرانه پیگیر تصویب FATF است

ظرفیت رشد بازار سرمایه در سال آینده/ صندوق‌ها، بهترین انتخاب برای پرتفو چینی

معاهده ایران و روسیه عمدتاً اقتصادی است

ترور «علی رازینی» و «محمد مقیسه» از قضات دیوان عالی کشور

اعلام جزئیات پیمان پولی و سند اقدام مشترک میان بانک‌های مرکزی ایران و روسیه

احیای نقش زنان در اقتصاد، از راه ابریشم تا امروز

وزیر جهاد کشاورزی: تجارت کشاورزی و غذا میان ایران و روسیه گسترش می‌یابد

مشرفی اعلام کرد: قطعی انرژی؛ عامل شکست قراردادهای چند میلیون دلاری صادراتی غیرنفتی ایران

راهنمای کامل سفر اقتصادی به قلب ترکیه با تور ارزان استانبول

سفر قالیباف به اتیوپی؛ فصلی جدید در روابط با قاره سیاه

معاهده مشارکت بین ایران و روسیه همه ابعاد روابط دو کشور را در برمی‌گیرد

مهاجرت نخبگان فرار سرمایه‌هاست

بارش برف و باران در جاده‌های 9 استان

ماهیت معاهده ایران و روسیه اقتصادی است

نامه ربیعی درباره مسائل مهم اقتصادی برای رئیس جمهور

هدیه 50 میلیاردی شیخ عرب برای بازیکن ایرانی؛ سردار آزمون غافلگیر شد + عکس

خودنمایی باشکوه ستاره‌ها در ژاپن

رمزگشایی از سفر پزشکیان به روسیه؛ معنای امضای پیمان چامع استراتژیک برای ترامپ/ هم‌صدایی تهران و مسکو روی گسل‌های غرب آسیا و شرق اروپا